Thursday, October 23, 2008

Κυνήγι "πειρατών", ελεύθερα φαντάσματα...

Ενώ η Microsoft επιστρατεύει πλέον και την Ιντερπόλ, σε ένα πρότζεκτ διεθνούς κυνηγιού μαγισσών-πειρατών (μα αλήθεια, υπάρχει κόσμος που αντέγραψε τα sVista???), ευελπιστώντας να βάλλει το χέρι της όχι μόνο στις κυβερνήσεις 40 χωρών, αλλά και στις ... κρεβατοκάμαρές μας, το λογισμικό ανοικτού κώδικα εξακολουθεί την ανοδική του πορεία, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με έρευνα της αμερικάνικης εταιρίας κονσάλτινγκ Actuate, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1000 επιχειρήσεων της Βόρειας Αμερικής, της Γαλλίας και της Γερμανίας, η άνοδος της χρήσης του λογισμικού ανοικτού κώδικα στις επιχειρήσεις καλά κρατεί.

Η έρευνα δείχνει ότι η Ευρώπη είναι πρωτοπόρα σε σχέση με την Αμερική στην υιοθέτηση ανοικτών λύσεων και εφαρμογών.To 61,6% των γαλλικών επιχειρήσεων δηλώνουν ότι προτιμούν τη χρήση του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία φτάνε το 63,3%. Στη δε Γαλλία, το 65,4% των επιχειρήσεων εκτιμούν ότι τα πλεονεκτήματα του ανοικτού λογισμικού υπερέχουν των μειoνεκτημάτων (το αντίστοιχο ποσοστό για τη Γερμανία είναι 45,3%).

Ένα εμπόδιο για την υιοθέτηση των ανοικτών συστημάτων είναι το χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων μέσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις (είπε κάποιος κάτι για τη Microsoft στην εκπαίδευση;).

Καθώς το καράβι της Microsoft ψάχνει για πειρατές, ενόσο βουλιάζει, οι νησίδες του ελεύθερου λογισμικού φαίνονται σιγα σιγά σαν μια νέα ήπειρος που ξεπροβάλλει...

1 comment:

Anonymous said...

[url=http://www.freewebs.com/duloxetine-online/]order duloxetine
[/url] cymbalta quit working
duloxetine mechanism of action
duloxetine effects